Som leverandør opnår du, ved at være konsekvent i din kommunikation til sælgerne, en særlig og vigtig plads i deres bevidsthed. Spil dine kort rigtigt og du bliver top of mind i deres møde med kunden – og det vil du gerne være.
Salgstræning foregår fysisk eller online. Begge dele har sine styrker og svagheder. I dette blogindlæg vil jeg gennemgå de to træningstyper og kortlægge, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger fysisk eller online træning.
Online træning
Online læringsform er ikke længere et nyt fænomen. Online læring, også kaldet e-læring, er i dag meget brugt og findes på tværs af brancher.
Tid er penge. Og online trænings største styrke er, at det sparer virksomheden for både tid og penge. Dertil viser studier at den online læringsform, der ofte serverer information i små “bidder” (også kaldet mikrolæring), skaber en bedre forankring af viden hos brugeren.
Ved at facilitere online læring via en LMS-platform er det muligt for medarbejdere såvel som ledelse at måle fremgang samtidig med elementet af gamification er med til at motivere brugeren. Sidst men ikke mindst kan online læring skaleres – på ingen tid. På den måde kan du træne flere sælgere, flere steder på én gang.
En udfordring ved online læring er det moderne menneskes svækkede koncentrationsevne og ulempen ved, at deltagerne ikke kan mærke og føle fysiske produkter under træning.
Kunne du tænke dig at lære mere om fordelene ved online træning, så kan du klikke HER.
Fysisk træning
Fysisk træning kender de fleste og forbinder det muligvis med den kørende sælger, der tager fra butik til butik og udbreder produktkendskab, brandhistorie mm.
Fysisk træning har sine fordele i og med, du kommer ud og ser sælgerne i øjnene, hvilket er med til at styrke relationen med de enkelte butikker. Desuden kan sælgerne få lov at mærke og føle produkterne, du træner dem i.
Men fysisk træning har også sine svagheder. I en travl hverdag og med et stort forhandlernetværk, bliver du begrænset i og med, du kan kan være ét sted ad gangen. Dertil bruger du meget tid på at køre fra butik til butik – og tiden på landevejen er svær at effektivisere.
Desuden foregår fysisk træning ofte uden for butikkens åbningstider – på et tidligt morgenmøde eller et aftenmøde. Og det er sjældent, at alle medarbejdere har mulighed for at deltage. Når træningen gennemføres fysisk og sjældent, kan være det vanskeligt at vise en målbar effekt af træningen. Dertil er det som oftest ikke muligt for sælgeren at genopfriske informationen på et senere tidspunkt, hvis det skulle være nødvendigt.
Konklusion
Kort sagt er der fordele og ulemper ved både online og fysisk træning. Derfor kan du med fordel vælge en kombination af de to, hvorpå du vil opleve styrken af begge træningsformer.
Samspillet mellem de to vil betyde at du kan målrette og tilpasse din træning online og ved hjælp af den indsigt du får her, planlægge dine fysiske besøg i butikkerne på bedst mulig vis. Denne løsning foretrækker sælgerne. I vores årlige adfærdsundersøgelse tilkendegiver 73,2% af de adspurgte, at de foretrækker online træning eller en kombination af fysisk og online træning.
Personalet i front repræsenterer en stor mulighed for at øge dit salg. Men for at omdanne personalet til produkteksperter og ambasasdører for dit brand, er det vigtigt, at du giver dem gunstige forhold til deres træning.
Isoleret set er online træning den mest effektive måde at tilgå træning på, men der kan være ekstra gevinster at hente ved at kombinere dette med fysisk træning. Og sælger foretrækker denne hybridløsning. Og hvorfor ikke skabe de bedste forudsætninger for, at sælgerne bliver DINE brandambassadøre?